Comunicat -tercera recollida de signatures (18 febrer)

El Professorat Reclamant de la Universitat de Barcelona segueix la seva lluita per un lloc de treball digne i reconegut
 
Després de la recollida de signatures i l’entrada al registre de la UB de les dues reclamacions de professorat associat –o bé que en algun moment de la seva carrera ha estat associat–, els dies 17 de juliol i 13 de setembre del 2013, la COS UB i l’Assemblea de Professorat Reclamant de la UB obrim un nou període de recollida de signatures que s’afegeixin a les dues primeres. El termini de recollida de signatures finalitzarà el divendres 14 de març.
 

Aquesta tercera reclamació té com a objectiu bàsic, igual que les dues anteriors, desenvolupar un diàleg formal amb la UB sobre les precàries condicions laborals que el professorat associat pateix, i sobre la continuïtat de la figura del professorat associat i laboral. Això s’emmarca en la qüestió de fons: quin és el model d’universitat que s’està construint. Per tant, la reclamació és una eina que ens hauria d’ajudar a mantenir una negociació política amb la Universitat de Barcelona per resoldre-ho col·lectivament. Malgrat les signatures recollides i les peticions d’entrevista amb el rector, encara esperem que l’equip de govern contacti amb nosaltres per dialogar. Davant d’aquest silenci hem presentat una queixa al Síndic de Greuges que es troba en procés de tràmit. Ara bé, tot i la manca de resposta, com més signatures recollim més potència tindrà la nostra veu, ja que assolirem més representativitat i més força per defensar-nos i negociar. Per aquesta raó us animem a afegir-vos al tercer procés de reclamació.
 
Les companyes i els companys que vulgueu signar (el text de la reclamació el reproduïm a sota), podeu acudir al Punt d’informació de la segona planta del Campus d’Humanitats del Raval (C. Montalegre – 6) de 3 del migdia a 8 del vespre (de dilluns a divendres). Us adjuntem en pdf l’arxiu per imprimir-lo, signar-lo i lliurar-lo a mà. Al llarg d’aquests mesos moltíssims companys i companyes han superat els temors inicials, i disposem de signatures de professorat de la majoria de facultats que han entès que aquesta problemàtica estructural només es pot afrontar col·lectivament.
 
Per aclarir qualsevol tipus de dubte, contacteu amb l’Assemblea de Professorat Reclamant (professorat.reclamant.ub@gmail.com) o bé amb la  mateixa COS UB (ub@sindicatcos.cat).
 
Estem lluitant per una causa justa: una universitat pública i de qualitat de debò, i amb unes condicions laborals dignes en què figures com la de l’associat no es vegin sotmeses al frau de llei que se’ls imposa. Es tracta d’una qüestió que afecta tota la comunitat educativa de la UB. Tant de bo el professorat funcionari i els departaments manifestin la seva voluntat de fer encaminar l’equip de govern cap a la resolució d’aquesta situació.
 
Assemblea de Professorat Reclamant – UB /
 
Coordinadora Obrera Sindical – UB
 
 
Barcelona, 18 de febrer del 2014
Anuncis

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: