El professorat de filologia anglesa de la UB suspèn classes per reclamar més docents (Diari Educació 10/10/14)

Via Diari Educació @jotaemi


El Consell de Departament ha optat per aturar la docència aquest dimecres per protestar contra la manca de professorat que s’arrossega des de l’inici de curs. Davant la pressió, la UB ja treballa en la sol·lució del problema.

Aquest dimecres no hi ha classes de filologia anglesa a la UB. El Consell de Departament de Filologia Anglesa i Alemanya ha acordat susprendre les classes del grau d’Estudis Anglesos i les assignatures de llengua i literatura anglesa del grau de Llengües i Literatures Modernes per protestar per la manca de professorat. El curs 2014-2015 ha començat amb dotze grups sense docent assignat, denuncien.

“Malgrat que el departament de filologia anglesa i alemanya pateix una mancança crònica de professorat permanent i no permanent la UB no ha volgut donar continuació als contractes de professorat lector que finalitzaven”, diuen en un manifest. Asseguren que durant els últims tres anys 4 professores d’estudis alemanys i anglesos amb l’acreditació corresponent i “trajectòries acadèmiques impecables” no han pogut continuar la seva carrera acadèmica prevista.

En vies de sol·lucionar-se

Els docents denuncien una manca d’interès per part del Vicerectorat de Professorat, ja que, explica el manifest, la direcció del departament hi va contactar per denunciar la mancança el 29 d’abril i el 22 de maig per tal de sol·lucionar la problemàtica abans de l’inici de curs. El director del departament, Bill Philipps, explica que finalment s’ha pogut reunir amb el rectorat després que La Vanguardia avancés la convocatoria de protesta aquest matí i que el conflicte està en vies de sol·lucionar-se.

Philipps apunta que, en tot cas, “aquesta jornada informativa és només per avui, perquè no volem perjudicar els estudis dels alumnes, que com sempre són els més perjudicats”. Actualment segueixen havent-hi vuit grups sense docència assignada i el professorat ajunta diversos grups per evitar que els i les estudiants es quedin sense classe.

Plantilla precària

Per altra banda, el manifest del consell de departament emfatitza la precarietat del professorat. “Entre una plantilla de 55 professors d’estudis anglesos només 18 són permanents. Dels 37 professors no permanents, 29 són professors i professores associades que cobren entre 200 i 480 euros al mes”, apunten.

Philipps assegura que per complir amb les necessitats del Departament caldria contractar entre tres i vuit professors. “El professorat associat contractat té l’obligació d’acreditar que té una feina fora de la universitat i té diversos nivells de dedicació per compaginar-ho”, explica. “Poden fer entre un i tres grups i en qualsevol dels casos cobren molt poc”.

Manca de professors també a la Facultat d’Educació

La Facultat d’Educació de la UB va començar el curs amb una mancança de 200 professors –un 30% del total– que va deixar moltes assignatures sense docència. El motiu d’aquest inesperat ajornament són, segons la universitat, les complicacions burocràtiques, derivades de la contractació de cop dels 200 associats per a l’actual curs 2014-2015 a la facultat de nova creació. La UB va justificar que aquesta vegada, a diferència de cursos anteriors, ha estat el deganat d’Educació l’encarregat del procés de selecció del professorat vacant, mentre que abans ho feia el vicerectorat de professorat de la universitat.

La problemàtica es va arrossegar durant dues setmanes i el compromís del centre amb els estudiants va ser resoldre-ho fins aquest dilluns.

El professorat de filologia anglesa de la UB suspèn classes per reclamar més docents


Vídeo de la lectura del manifest del professorat afectat a les aules:


Aquí opinió d’una alumna de la facultat.


També a la Vanguardia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: