APR dóna suport al Departament de Filologia Anglesa i Alemanya UB

Benvolguts companys i companyes:
 
Estem comprovant sense sorprendre’ns que el curs s’inicia sense normalitat. La situació en què es troba el professorat del Departament de Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de Barcelona mostra una vegada més la manca d’una poliítica de professorat sòlida i definida per fer front a la realitat de les aules. Observem de nou més com la temporalitat dels contractes afecta la vida de moltes persones i la normalitat de la docència (no renovar un contracte implica que un o diversos grups d’alumnes es queden sense professorat) i la falta de places trunca la carrera acadèmica que s’inicia, en la majoria dels casos, a través de figures no reconegudes i per tant, no remunerades com la figura d’associat. No es tracta, només, de començar les classes uns dies més tard (en qualsevol cas un fet molt greu per la falta de seriosutat i compromís amb l’alumnat que ha pagat una matrícula desorbitada per rebre aquestes classes), sinó que la UB està disposada a negar la renovació de professorat i aturar la docència al·legant problemes econòmics sense donar-hi cap altra solució.

 
Aquest cas no és únic, ja que també s’ha donat a la Facultat d’Educació, on el fet d’haver realitzat els concursos de professorat a finals de juliol va implicar un inici dels contractes temporals dies més tard de l’inici de curs.
 
Observem que els problemes amb la continuïtat dels contractes es donen a les facultats amb un major percentatge de professorat temporal, espais on hauria d’haver-hi, des de fa molts anys, una previsió de places i un pla de regularització a llarg termini per assegurar el relleu generacional i la qualitat de les condicions laborals de les persones que hi treballen
 
La Universitat no funciona sense persones. Volem dir ben alt senyor Manuel Viladevall, Vicerector de Professsorat, que és absolutament necessari i urgent establir una política clara de contractació i de regularització del professorat temporal que ja és majoritari i que tothom veu com cada dia els Departaments s’ofeguen i han de fer mans i mànegues per poder seguir oferint una docència de qualitat  i mantenir la plantilla de treballadores, perquè en termes reals un treballador temporal realitza les mateixes tasques que un d’indefinit.
 
Volem oferir tot el nostre suport al professorat de la UB afectat per la no renovació o la renovació tardana dels contractes i els donem la mà per treballar plegats en el camí d’exigir un lloc de treball digne amb unes condicions justes. Especialment donem el nostre suport al Departament de Filologia Anglesa i Alemanya per la seva decisió d’aturar la normalitat de les classes per fer visible les irregularitats laborals que existeixen dins els Departaments i institució. Sou un exemple que cal reproduir. Estem farts d’haver de fer més hores, carregar-nos més feina o justificar errors polítics o administratius que són responsabilitat de la Universitat.
 
No concebem una universitat excel·lent i de qualitat amb una plantilla menyspreada, ignorada i maltractada. Exigim solucions ja.
 
Barcelona, 2 d’octubre de 2014
 
Assemblea de Professorat Reclamant de la Universitat de Barcelona
Anuncis

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: